Wie zijn wij?

Thuisverpleging De Zorgvriend is een jong dynamisch team van 25 verpleegkundigen en 1 administratieve rechterhand, elk met specifieke ervaring in de ziekenhuis, rusthuis en/of thuiszorg sector. Dankzij deze variabiliteit en expertise wordt de basiszorg aangevuld met gespecialiseerde zorgen aangepast aan de patiëntgerelateerde zorgnoden.

De Zorgvriend beschikt over doorgedreven kennis betreffende complexe wondzorg, stomazorg en brandwonden alsook over internistische aandoeningen, zoals diabetes, oncologische – en palliatieve zorgen.

Onze missie, waar wij voor staan!

Niet alleen in een ziekenhuisomgeving maar ook in de thuissituatie hebben patiënten nood aan kwaliteitsvolle zorgverlening. Dit is de absolute voorwaarde om te komen tot een optimaal genezingsproces en continuïteit van zorg te verzekeren in een acute, chronische of palliatieve zorgsituatie.

Naast de basiszorg staan wij garant voor hoog verpleegtechnische handelingen maar willen wij ook tijd maken om écht te kunnen ‘zorgen’. Op deze manier kunnen wij de patiënt benaderen vanuit een holistische visie en een optimale totaalzorg bieden met een hart voor de patiënt.

Het werkmodel

Patiënten worden op basis van de woonplaats onderverdeeld over tien toeren. Deze toeren situeren zich in de regio Noord Antwerpen. Binnen dit werkmodel worden 2 vaste verpleegkundigen toegewezen per toer. Op deze manier wordt zorg op maat met een persoonlijk contact en een goede vertrouwensband gegarandeerd.